Ce sistem de invatamant preferati?

miercuri, 9 martie 2011

Reguli si Pedepse partea II

Art. 244.- Orice elev sau eleva va avea in permanenta asupra sa un carnet de identitate, in format de buzunar, in care vor fi trecute toate datele personale extrase din matricola, numarul de ordine pe care il poarta pe manica, cum si fotografia elevului; el va cuprinde numele si domiciliul parintilor elevului sau corespondentului, precum si semnatura acestuia.
Carnetul va fi vizat la inceputul fiecarui trimestru (Octombrie, lanuarie, Aprilie, sfarsitul lui lunie) de director sau de dirigintele clasei, cu aplicarea stampilei scolii. El va contine si cateva file albe pentru observatiile directorului, dirigintelui sau a altor autoritati, care intamplator ar avea de constatat purtarea elevului.
Elevul va fi obligat a prezenta carnetul la cererea oricarui profesor sau persoana, investita cu dreptul de supraveghere scolara sau politieneasca.
Carnetul va fi procurat din comert sau tiparit prin ingrijirea
scolii.
Art. 245.- Este interzis elevilor a vizita localuri de spectacole si jocuri, petreceri si distractii ce pot fi daunatoare educatiei lor, ca : teatrele ce prezinta piese frivole sau imorale, teatrele de varietati, cabareturi, berarii, cafenele, bodegi, carciumi, taverne, localuri de joc de noroc, cazinouri, campuri de curse unde se pariaza, jocurile dc biliard, baluri, cluburi de orice fel. Frecventarea acestor localuri nu e permisa elevilor, nici chiar insotiti de parintii lor.
Se permit numai leatrele serioase, concertele, conferintele literare si stiintifice, cunoscute indeosebi ca instructive, adunarile sportive, cercurilc serioase etc.
Art. 246.- Este inlerzis elevilor frecventarea cinematografelor publice; directorii scolilor vor cauta ca, prin ajutorul comitetelor scolare, sa organizeze reprezentatii cinematografice instructive, in scoala.
Art. 247.- Se interzice elevilor participarea la intruniri, conferinte, sau alte manifestari facute de alte categorii sociale (studenti, partide politice, intruniri profesionale sau cetatenesti). Prezenta unui elev in miscarile cu caracter anarhic, indreptate fie contra autoritatilor publice, fie contra particularilor, va atrage dupa sine eliminarea lui din scoala, independent de pedeapsa penala cuvenita atat minorului cat si parintior sai, conform art. 16. din ,,Legea pentru reprimarea unor noi infractiuni, contra linistii publice" (Legea Nr. 2150 din 8 ianuarie 1925).
Art. 248.- Este interzis elevilor sa ia parte la chete, la vanzari pe strazi sau prin localuri publice, fie ca ar fi organizate in beneficiul scolii, fie in beneficiul altor societati oricare ar fi scopul lor.
Art. 249.- Este interzisa plimbarea sau stationarea elevilor in grupuri pe strazi, in special pe strazile si pietele frecventate. Elevul trebuie sa invete sa pretuiasca timpul, mergand direct si pe drumul cel mai scurt, la scoala, acasa, sau la treburi. Directiile scolare vor putea indica anumite strazi, piete, gradini publice etc., al caror acces e interzis elevilor. Tot asa le va fi interzisa iesirea in oras tarziu, la ore ce se vor stabili, dupa imprejurari, de directiile scolilor.
Art. 250.- Este strict interzis scolarilor de a forma intre ei asociatii sau a lua parte la asociatii intemeiate de altii. Nu le e permis a publica articole in foile publice, fie politice, fie de alta natura, afara de cele pur stiintifice ori literare.
Se vor putea insa infiinta societati de lectura sau asociatii pentru pregatirea unei excursii; ele vor fi puse insa totdeauna sub conducerea unuia din profesorii scolii, fiind necesara aprobarea prealabila a directorului scolii. Aprobarea data poate fi retrasa indata ce va aprecia ca functionarea societatii ar aduce vreo atingere regulamentului sau bunei ordini a scolii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu